Searching...
неделя, 9 март 2014 г.

Хормон на растежа, знаем ли всичко за него?

Човешкия хормон на растежа може да преобрази вътрешния часовник на тялото ви, помагайки му за бързото натрупване на мускулна маса и изгарянето на подкожните мазнини, придружено с невероятен прилив на енергия.Но когато става въпрос за обсъждане на HGH, често има повече въпроси, отколкото отговори, които да ви помогнат дали наистина имате нужда от HGH хормон на растежа.

Какво всъщност представлява човешкия хормон на растежа?

Човешкото тяло произвежда по естествен начин хормон на растежа (HGH или просто GH) в хипофизната жлеза и както подсказва името му, той е отговорен за клетъчения растеж и възстановяване.Увеличаването на мускулната маса и костната плътност е невъзможно без GH, освен това играе важна роля в поддържането на здравето на всички човешки тъкани, включително на мозъка и други жизненоважни органи.Когато секретира, GH остава активен в кръвта само за няколко минути, което от своя страна е достатъчно за черния дроб за да го превърне в растежни фактори, най-важният от които е инсуин-подобен растежен фактор-1 или IGF-1, който разполага с множество анаболни свойства.

Колко GH се произвежда по естествен начин?

Здрави възрастни мъже обикновенно имат малко по-малко от 5 нанограма на милилътър циркулираща кръв.
Съотношението за жените е около два пъти по-малко от това на мъжете.Нивата за двата пола имат пик по време на пубертета и рязък спад след започването на 20-те си години.

Как мога да разбера, ако имам GH дефицит?

Най-лесният и сигурен начин е като си направите GH-тест.Консултирайте се с вашия личен лекар и давайки кръвна проба, вие бързо и лесно ще разберете дали вашите нива на хормон на растежа са в норма.

GH - може ли да бъде опасен.

Помните ли, когато креатинът се начисляваше като потенциално опасен? Сега това е най-силно проучваната добавка в света, а изследванията потвърждават факта, че това е един от най-безопасните и ефективни добавки.Медицинските специалнисти казват, че опасностите около HGH са преувеличени, проблемът идва от там, че често източника на GH не е проверен, което води до различни усложнения и опасности.

Мога ли да приемам GH, след като съм преминал естествения си период на растеж?

Освен решаваща роля в изграждането на мускулна маса, не всички от ползите на хормона на растежа са видими с просто око.Доказано е, че GH забавя развитието на различни дегенеративни заболявания, свързани с възрастта, увеличава либидото, както и спомага за подържане остротата на мислене и поражда общо чувство за благосъстояние.
Обратната страна на монетата при ниски нива на GH може да доведе до точно обратното: загуба на мускулна маса, натрупване на мазнини, ниско желание за секс, както и лошо чувство за благосъстояние.

Как мога да повиша нивата на хормон на растежа без прием на HGH?

Два са основните фактори, които допринасят за увеличаване на растежния хормон, а именно честите физически натоварвания и правилния сън.Колкото повече тренирате, толкова повече хормон на растежа ще произвеждате.От друга страна, растежния хормон се отделя по време на сън, така че е препоръчително да отделяте 7 до 9 часа сън на денонощие.Диетата е третият основен фактор за задържането на нивата на хормона на растежа.

Какви добавки мога да приемам за стимулиране на GH?

Докато приемът на мултивитамини може да ви даде някои хранителни вещества, необходими за осигуряване малък тласък на нивата на хормона на растежа, ново проучване показва, че съчетанието на аргинин и глутамин може драстично да повиши нивата на хормон на растежа, но само, ако се приемат в подходящи съотношения.

0 коментара:

Публикуване на коментар