Searching...
неделя, 9 март 2014 г.

Храни, които трябва да включите в менюто си

Живейте по-добре и бъдете по-силни, като включите тези суперхрани в менюто си.
За никой не е тайна, че това което ядем има пряко значение върху това как се чувстваме и изглеждаме.Така, че ако искате да да получите максимума от вашето тяло и неговите възможности, помислете за включване на някои от тези здравословни храни във вашето меню.



РибаНаред с високото съдържание на протеин и други хранителни вещества ато селен и витамин D, рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които доказано намаляват риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания и други медицински проблеми.Любопитно изследване от "Хавайския" университет установява, че мъжете които често консумират риба, съответно намаляват риска от сърдечно заболяване с около 25% в сравнение с тези, които ядат по-малко.



Цветни зеленчуциКонсумацията на зеленчуци в различни ярки цветове като червено, жълто и оранжево е гаранция, че получавате здравословен микс от хранителни вещества.Сред най-добрите и достъпни такива са червено зеле, червени чушки и  цвекло.



БананиБананите са един от най-добрите източници на калий, който е важен минерал помагащ поддържането на нормално кръвно налягане и сърдечна функция.Средно един банан съдържа около 450мг калий и само 1 мг натрий, което го прави прекрасен вариант за справяне с високо кръвно налягане и предпазване на атеросклероза.Също така, приемът на калий предотвратява отслабването на костите на тялото.



Авокадо
Когато става въпрос за полезни храни, няма как авокадото да не заема почетно място в класацията.Освен богатото съдържание на витамини, като ликопен и бета-каротин, авокадото доказано влияе за понижаване на "лошия" холестерол (LDL) и повишаване нивата на "добрия" (HDL).

0 коментара:

Публикуване на коментар